Overstappen

Uitjes voor kleintjes

Peuters zijn enthousiasmerend gezelschap als je een dagje met ze uitgaat. Ze zijn nieuwsgierig en willen alles ontdekken! Ze hebben voortdurend behoefte aan nieuwe zintuiglijke prikkels.

Welke plekken zijn dan het meeste geschikt om heen te gaan? 

Pippo zocht de leukste, betaalbare adresjes in Nederland en Vlaanderen voor je uit. Ook geschikt voor kleuterbroers en kleuterzussen.

Vlaanderen

 • Provinciedomein Kessel-Lo (www.vlaamsbrabant.be). Bij mooi weer is het hier heerlijk toeven. Er is een ploeterbad, met speciaal ondiep peuterdeel en een waterspeeltuin met pompen en dammen. . Buiten het zwembad is er de dierenweide, het bijenhuis en de kruidentuin.

 

 • Vlindertuin Knokke (www.vlindertuin-knokke.be). Wandel over de paadjes en bruggetjes in de Vlindertuin en je kunt meer dan 300 verschillende vlinders zien. Misschien gaat er wel eentje op je schouder zitten!

 

 • Stoomtreintjes Turnhout (www.stoomgroep.be). In het stadspark van Turnhout is een prachtig parcours aangelegd van mini-stoomtreintjes. Een ritje is een prachtige belevenis. In het park zijn ook een dierenweide, speeltuin, zwembad en brasserie.

Nederland

 •  Speelbos De Kemmer, Oirschot (www.speelbosdekemmer.nl)
  In het speelbos zijn veel dieren in de bomen verborgen. Alle dieren hebben hun eigen verhaal en bewaken een leuke speelplek. Maak kennis met het rijk der dieren en ontdek de geheimen van Speelbos De Kemmer.

 

 • Natuurpark Blokweer bij Hoorn (www.mak-blokweer.nl) In West-Friesland in het natuurpark Blokweer bij Hoorn kun je spelen en ontdekken. In bezoekerscentrum de Molshoop maakt Maks de Mol kleuters wegwijs in de natuur. Buiten kun je speurtochten doen, waterbeestjes zoeken, dieren aaien en door de tuinen struinen.

 

 • Rijk der kabouters, Eext  (www.rijkderkabouters.nl) Rustig familiepark voor grote en kleine kabouterfans. Wandelend over de kronkelpaadjes door het bos kom je overal kabouters tegen. Er is ook een speeltuin en, voor wie durft, een heksenpad.

 

 • Aardbeienland, Horst (www.aardbeienland.nl). Pluk zelf aardbeien in de aardbeientuin en dwaal door het aardbeienkabouterbos waar je allerlei kleine huisjes én kabouters tegenkomt.

 

 • Speelbossen (www.staatsbosbeheer.nl). Verspreid door Nederland vind je de speelbossen van Staatsbosbeheer. Hier kunnen kinderen slepen met takken, hutten bouwen en kliederen met zand en water.

 

 • Sommeltjespad, De Koog (Texel) (www.texel.net) Lopend door het bos ontdek je overal ‘sommeltjes’: aardmannetjes van steen, maar ook dieren en paddenstoelen van hout en steen.